Biografia

Coincidint amb la celebració de les Festes de la Serra de 1981, naixia a Montblanc la Banda de Cornetes i Tambors Verge de la Serra. El 1993 va ser quan el senyor Josep Mª Roselló i Garriga agafà la direcció musical de la formació i amb el temps la transformà en Banda de Música, actuant per primera vegada sota el nom de Banda de Música Verge de la Serra el 7 de setembre de 1996, acompanyant les ballades dels Gegants. A partir de llavors es començà a treballar nou repertori de concerts i es realitzaren diverses actuacions a Montblanc i resta de Catalunya.

Del 1999 fins el 2001 en fou directora la Sra. Mª del Carme Vidal i Rull fins que entrà l’actual director, el Sr. Víctor Lleixà i Lleixà. Només un any més tard s’entrà a formar part de la Federació Catalana de Societats Musicals de Catalunya.

Durant aquests últims anys el nombre d’actuacions ha augmentat considerablement, des de la realització de concerts, cercaviles i festes populars a Montblanc i resta de Catalunya fins a altres tipus d’actuacions com la del Fòrum de les Cultures (2004), l’actuació a Múrcia (2007), la participació en el Centenari del col•legi La Salle de Tarragona (2007), participació en el Carnaval de Vilanova i la Geltrú (2008) o les trobades anuals de Bandes.

L’any 2006 fou un any molt especial per a nosaltres, ja que l’entitat celebrà 25 anys, i al mateix temps 10 anys com a Banda de Música. És per això que es feren nombroses activitats: gravació del CD de pasdobles “Música al Carrer”, concert de marxes de Processó, actuació en un espectacle del Comediants, organització de la XXVa Trobada de Bandes de Música de Catalunya el dia 10 de Setembre a la Vila Ducal.

Com a novetat destacable, esmentar l’any 2007 l’estrena d’una proposta innovadora de fusió entre la Banda i un septet de jazz, interpretant obres expressament compostes per a l’ocasió. L’any 2009 es participà en el “I Encuentro de Bandas de Música Españolas” a Marina d’Or, Castelló.

El 10 de juliol de 2011 s’actua a l’Auditori de Barcelona junt amb el septet de jazz, interpretant quatre de les obres del nostre repertori de jazz.

El cap de setmana del 15 i 16 de novembre de 2014 s'actua conjuntament amb la Banda de Bellpuig en un projecte anomenat "Menaix a Banda" amb el grup Menaix a truà.